O vanjskom suradniku
Suzana Marjanić, doc. dr. sc.
Zvanje:naslovni docent
Telefon:01/4596-738
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://www.ief.hr/znanstvenici/suzana-marjanic/
Odsjek : ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

sveučilišni diplomski

Životopis

Suzana Marjanić (r. 1969.) radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, gdje ostvaruje interese za teorije mita i rituala (disertacija: Mitsko u usmenoknjiževnom — tragom Nodilove re/konstrukcije “stare vjere” Srba i Hrvata. IEF rkp. 1774, 2002.), kulturnu animalistiku te izvedbene studije. 

Godine 2005. u Nakladi MD objavila je knjigu Glasovi “Davnih dana”: transgresije svjetova u Krležinim zapisima 1914–1921/22.,  2014. god. knjigu Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Školska knjiga) i knjigu Topoi hrvatskoga performansa: lokalna vizura (Durieux, HS AICA, 2017).

S A. Zaradijom Kiš uredila je zbornike radova Kulturni bestijarij (Zagreb, 2007.) i Književna životinjaKulturni bestijarij 2. (Zagreb, 2012.), s M. Hameršak Folklorističku čitanku (Zagreb, 2010.), s I. Pricom Mitski zbornik (Zagreb, 2010.) i s B. Koštićem Krležin EU/ropski furiosum.

 

Članica je uredništva časopisa Treća: časopis Centra za ženske studije, dvotjednika Zarez (ukinut 2016. godine) i časopisa Narodna umjetnost.

 

Nastavna djelatnost:
Vanjska je suradnica (predavačica) Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru (kolegiji: Teorije rituala, Antropologija religije), Odsjeka za kroatologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu (kolegij: Miroslav Krleža; Kulturna animalistika – s kolegicom A. Zaradijom Kiš), Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku (Kulturni bestijarij – s kolegom A. Mrkonjićem) i Centra za ženske studije u Zagrebu.

 

Nagrade:

Za knjigu Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Školska knjiga): Godišnja nagrada Hrvatske sekcije AICA, Državna nagrada za znanost.

 

Bibliografija:

 http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=219880

 

Web-stranica Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu: http://www.ief.hr/Znanstvenadjelatnost/Znanstvenici/Vi%C5%A1iznanstvenisuradnici/SuzanaMarjani%C4%87/tabid/288/language/hr-HR/Default.aspx

 

E-mail:suzana@ief.hr

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS