Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
O vanjskom suradniku
Suzana Marjanić, izv. prof. dr. sc.
Zvanje:naslovni izvanredni profesor
Telefon:01/4596-738
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: https://www.ief.hr/znanstvenici/suzana-marjanic/
Odsjek: ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

diplomski

Životopis

Suzana Marjanić (r. 1969) radi u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu kao znanstvena savjetnica, gdje ostvaruje interese iz kulturne/kritičke animalistike, teorija mita i rituala te izvedbenih studija. Godine 1993. diplomirala je kroatistiku i južnoslavenske filologije kao jednopredmetnu grupu znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala 1997. godine radom Kontekstualnost Krležinih "Davnih dana" te doktorirala na temi Mitsko u usmenoknjiževnom tragom Nodilove re/konstrukcije "stare vjere" Srba i Hrvata 2002. godine.

Objavila je 3 autorske knjige: knjigu Glasovi “Davnih dana”: transgresije svjetova u Krležinim zapisima 1914–1921/22 (Naklada MD, 2005), Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Školska knjiga, Udruga Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, 2014) i knjigu Topoi hrvatskoga performansa: lokalna vizura (Durieux, 2017).

Suurednica je 6 zbornika radova: s A. Zaradijom Kiš uredila je Kulturni bestijarij (2007) i Književnu životinjukulturni bestijarij 2 (2012), s M. Hameršak Folklorističku čitanku (2010), s I. Pricom Mitski zbornik (2010), s B. Koštićem Krležin EU/ropski furiosum (2016) i s G. Đurđevićem Ekofeminizam: između ženskih i zelenih studija (2020.).

Nastavna djelatnost:

Vanjska je suradnica (predavačica) Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru, Poslijediplomskoga studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Odsjeka za kroatologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Nagrade:

Za knjigu Kronotop hrvatskoga performansa: od Travelera do danas (Bijeli val, Institut za etnologiju i folkloristiku, Školska knjiga): Godišnja nagrada Hrvatske sekcije AICA i Državna nagrada za znanost.

Bibliografija:

 http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=219880

 

Web-stranica Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu: http://www.ief.hr/Znanstvenadjelatnost/Znanstvenici/Vi%C5%A1iznanstvenisuradnici/SuzanaMarjani%C4%87/tabid/288/language/hr-HR/Default.aspx

 

E-mail:suzana@ief.hr

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS