Zanimljivosti

Emisija "Treći program" na HRT-3 u četvrtak 18. veljače 2016. bila je posvećena znanstvenoj čestitosti. U emisiji je sudjelovao izv. prof. Pavel Gregorić s Odjela za filozofiju Hrvatskih studija. Emisiju na zahtev možete pogledati ovdje. 

Na mrežnoj stranici Instituta za filozofiju u Zagrebu postavljena je video-snimka okruglog stola pod naslovom “Filozofija danas” održana povodom Svjetskoga dana filozofije, 15. 11. 2012.

Jutarnjem listu od petka, 23. studenog 2012., u komentaru o aferi plagiranih diplomskih radova na Policijskoj akademiji u Zagrebu, citira se dokument o suzbijanju plagijata koji je izrađen na Odjelu za filozofiju Hrvatskih studija.

U utorak 23. listopada 2012. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održana je tribina o prvom stavku apostolskog vjerovanja,  ”Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje”. Na tribini su sudjelovali teist prof. dr. sc. Ivica Raguž s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i ateist izv. prof. Pavel Gregorić s Odjela za filozofiju Hrvatskih studija.

Predavanje o Davidu Humeu koje je prof. dr. Pavel Gregorić održao 13. travnja 2012. u ciklusu “Skeptici u pubu”. 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS