Zanimljivosti

Emisija "Treći program" na HRT-3 u četvrtak 18. veljače 2016. bila je posvećena znanstvenoj čestitosti. U emisiji je sudjelovao izv. prof. Pavel Gregorić s Odjela za filozofiju Hrvatskih studija. Emisiju na zahtev možete pogledati ovdje. 

Na mrežnoj stranici Instituta za filozofiju u Zagrebu postavljena je video-snimka okruglog stola pod naslovom “Filozofija danas” održana povodom Svjetskoga dana filozofije, 15. 11. 2012.

Jutarnjem listu od petka, 23. studenog 2012., u komentaru o aferi plagiranih diplomskih radova na Policijskoj akademiji u Zagrebu, citira se dokument o suzbijanju plagijata koji je izrađen na Odjelu za filozofiju Hrvatskih studija.

U utorak 23. listopada 2012. godine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održana je tribina o prvom stavku apostolskog vjerovanja,  ”Vjerujem u Boga, Oca svemogućega, Stvoritelja neba i zemlje”. Na tribini su sudjelovali teist prof. dr. sc. Ivica Raguž s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i ateist izv. prof. Pavel Gregorić s Odjela za filozofiju Hrvatskih studija.

Predavanje o Davidu Humeu koje je prof. dr. Pavel Gregorić održao 13. travnja 2012. u ciklusu “Skeptici u pubu”. 


Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS