Ispiti

VAŽNO!

PRIJAVA ISPITA PUTEM STUDOMATA ZA PREDMETE KOJI SE ODRŽAVAJU u ponedjeljak, 10. lipnja 2019. 

Studenti koji žele izaći na ispite koji se održavaju u ponedjeljak 10. lipnja 2019. godine, mogu prijaviti ispit od srijede, 5. lipnja 2019. godine, od 10.00 sati.

Vrijeme prijave ispita je do petka, 7. lipnja 2019. do 22.59h, vrijeme odjave ispita je do petka, 7. lipnja 2019. do 23.59 h.

Za sve ostale termine ispita vrijeme prijave počinje u petak, 7. lipnja 2019. godine iza ponoći. Vrijeme odjave ispita studenti mogu vidjeti na Studomatu kad prijavljuju ispit.

Molimo studente da ukoliko primijete da za neki predmet nema ponuđenoga ispitnoga roka obavijeste gđu. Snježanu Konovski u Studentsku službu, na mail: skonovski@hrstud.hr ili rburai@hrstud.hr

Također molimo studente da se u slučaju kada se na neki ispit ne mogu prijaviti, dođu u studentsku službu kako bi riješili problem. 

NAKON ISTEKA ROKA PRIJAVE PREKO STUDOMATA, NEĆE BITI NAKNADNIH PRIJAVA U REFERADI.

Obavijest - polaganje ispita iz predmeta Akademski engleski za studente koji su odslušali taj predmet kod nastavnika koji više nisu zaposlenici HS

Studenti koji nisu položili predmet Akademski engleski, a nastavnici kod kojih su odslušali predmet više nisu zaposlenici Hrvatskih studija i nije im produljen ugovor o vanjskoj suradnji, mogu prijaviti i polagati taj ispit kod bilo kojeg nastavnika koji ima pravo držati ispite iz tog predmeta (u jednoj akademskoj godini maksimalan broj izlaska na ispit je 4 puta). Studenti se obavezno moraju javiti mailom barem dva dana prije ispita nastavniku kod kojeg žele polagati ispit.  


ISPITNI ROKOVI U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.  I OSTALE INFORMACIJE O ISPITIMA

Ljetni ispitni rok – 10. lipnja 2019. do 12. srpnja 2019.
Jesenski ispitni rok – 26. kolovoza 2019. do 6. rujna 2019.

PODSJETNIK ZA STUDENTE KOJI PRIJAVLJUJU ISPITE PUTEM STUDOMATA

Molimo studente da obrate pozornost na termine prijave i odjave ispita preko Studomata za svaki pojedini predmet, s obzirom da se svaka neodjavljena prijava ispita, ili neizlazak na ispit evidentira kao iskorišteni izlazak.

Student može četiri (4) puta prijaviti ispit.  Četvrti put ispit se održava pred nastavničkim povjerenstvom.

Studenti su dužni pratiti broj prijava na ispit!

Student je dužan upozoriti nastavnika ukoliko izlazi 4. puta na ispit.

Student koji  ispit  prijavljuje  4. puta i ne položi ga, sljedeće akademske godine  mora ponovo upisati navedeni predmet i odslušati ga. (čl. 70 Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu).

Student u jednoj akademskoj godini ne može na ispit iz istog predmeta izaći 5 ili više puta. 

Tijekom ispitnoga roka studenti su dužni pratiti stanje svojih prijava i odjava ispita, budući da naknadne prijave i odjave ispita nisu moguće.

Studenti su dužni pratiti obavijesti na mrežnim stranicama Hrvatskih studija, a posebno moguće izmjene i dopune termina ispitnih rokova koje će biti objavljivane u posebnom izborniku “Intranet -> Ispiti -> Izmjene i dopune rokova” kao i na oglasnoj ploči uz raspored ispita po dvoranama.
U slučaju kada nastavnik promijeni datum ispita na koji  ima već ranije prijavljenih studenata, upozoravamo studente da putem Studomata prate prijave i odjave ispita, jer je moguće da će se u slučaju promjene termina morati ponovno prijaviti na ispit u novom terminu, osim ako u obavijesti o promjeni termina nije drugačije naznačeno.

 Studenti koji ispit nisu prijavili preko Studomata neće moći pristupiti ispitu.

Nastavnik neće ispitati studenta koji nema predmet otisnut na naljepnici u indeksu, a ako je predmet upisan ručno, ispod unesenog predmeta mora stajati žig: ZAVRŠEN UPIS PREDMETA i potpis službene osobe pored žiga.

Informacije o polaganju ispita i pravima studenata navedene su u Pravilniku o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Točno mjesto i dvorana u kojoj će se ispit održati biti će objavljen na oglasnoj ploči Hrvatskih studija posebno za svaki dan ispitnih rokova.

 


Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS