Objavljeno: 30. 12. 2019. u 13:49
Uređeno: 27. 1. 2020. u 08:14
Administrator

Universitas

U 122. broju hrvatskih sveučilišnih novina Universitas može se pročitati:

- Kritička analiza reformi u sustavu visokoga obrazovanja (str. 3)

- Osnivanje Fakulteta hrvatskih studija i razgovor s dekanom Pavom Barišićem: Fakultet hrvatskih studija promicat će hrvatski nacionalni i kulturni identitet (str. 12-13)

- Proslavljena stoljetnica Društva sveučilišnih nastavnika u Zagrebu (str. 14)

- Filozofija, obrazovanje i škola (str. 17)

- Održan skup o studiranju i zapošljavanju osoba s invalidnošću (str. 18)

- Vijesti iz sveučilišnoga života i športa, predstavljanje uspješnih studenata, znanstvenika, projekata, znanstvenih skupova i izdanja.


PDF broja 122 može se preuzeti ovdje.

Svi dosadašnji brojevi Universitasa, od travnja 2009., s nizom popularno-znanstvenih i stručnih priloga, mogu se pronaći ovdje, a od broja 96 (listopad 2017.) u PDF-u ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS