Objavljeno: 23. 11. 2017. u 15:59
Darko Čokor

I rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak posjetili su u četvrtak 23. studenoga 2017. poslije podne štand Hrvatskih studija na Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Smotra se održava u Studentskom centru u Savskoj 25 do subote 25. studenoga. Na štandu Hrvatskih studija volontira 20 studenata.

I rektor i ministrica pozdravili su se sa studentima-volonterima i izrazili zanimanje za tiskani materijal koji Hrvatski studiji nude svojim potencijalnim studentima s uvjetima upisa u prvu godinu studija. Hrvatski studiji predočavaju ovogodišnjim maturantima sedam studija (filozofije, kroatologije, komunikologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije) kao jednopredmetne studijske programe, odnosno dvopredmetne kombinacije studija.

Štand Hrvatskih studija na Smotri
 

Fotogalerija Hrvatski studiji na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2017.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS