Objavljeno: 6. 3. 2018. u 16:40
Uređeno: 29. 3. 2018. u 17:00
Josip Papak

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018.

Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

 
Rok za prijavu na natječaj je petak, 4. svibnja 2018. do 16 sati.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/

Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Ako studenti ne znaju korisničku oznaku ili zaporku, za pomoć se mogu obratiti administratoru matične ustanove (informatičar@hrstud.hr).

 

Ispis cijeloga prijavljenoga rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka potrebno je dostaviti do utorka 8. svibnja 2018. Povjerenstvu za rektorovu nagradu Hrvatskih studija (tiskane materijale predati u Ured za osiguravanje kvalitete Hrvatskih studija). Također, prijavljeni rad (uključujući i obrazloženje mentora) potrebno je poslati u digitalnom obliku na kvaliteta@hrstud.hr.

 

Prijedlozi za Rektorovu nagradu za kategorije e) i f) dostavljaju se do 23. travnja 2018. na adresu kvaliteta@hrstud.hr. Studenti sami ne moraju ništa prijavljivati na obrascima Sveučilišta za ove kategorije. Prijedloge za kategorije e) i f) prijavljuje pročelnik Hrvatskih studija.

 

Opće upute za pisanje i tehničko opremanje studentskih radova

Mjerila za ocjenu izvrsnosti studentskih radova

 

 

Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade

Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad. god 2017_2018

Povjerenstvo Hrvatskih studija za Rektorovu nagradu

 

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u srijedu 4. srpnja 2018. Prigodom svečane dodjele Nagrade bit će organizirana i izložba postera na kojoj će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS