Objavljeno: 22. 10. 2018. u 16:14
Administrator

Ured za šport

Konferencija će se održati u okviru zajedničkog projekta Vijeća Europe i Europske komisije „ALL IN: Towards gender balance in Sport“, u sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Odborom ministara Vijeća Europe. Na konferenciji će se raspravljati o položaju žena na rukovodećim pozicijama u športu te prevenciji i borbi protiv svih oblika nasilja nad ženama u športu. Tom prigodom djelatnica Hrvatskih studija Zrinka Greblo Jurakić održat će pozvano predavanje pod naslovom:

"Vrijeme je za promjenu igre: Sprječavanje nasilja nad ženama putem športa".

Konferencija će se održati 25. listopada 2018. godine s početkom u 9:00 sati, u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Prilozi:

Nacrt Programa Konferencije.pdf

Sažetak informacija o Konferenciji.pdf

Poziv na Konferenciju Rješavanje pitanja nejednakosti u športu.pdf

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS