Objavljeno: 14. 11. 2018. u 01:04
Uređeno: 14. 11. 2018. u 01:14
Iva Ćalić
Zapamtite Vukovar! : Dan sjećanja na...

Poštovani nastavnici, poštovani studenti,

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu će u ponedjeljak, 19. studenoga 2018., u 10 sati, u knjižnici Hrvatskih studija oblježiti Dan sjećanja na Vukovar.

Obilježavanje započinje kratkim uvodnim predavanjem
prof. dr. sc. Josipa Jurčevića
,

nakon kojeg slijedi prikazvanje dokumentarnog fima "Vukovar 1991- izvorni video zapisi" redatelja Pavla Vranjicana.

Molimo sve studente i nastavnike koju su slobodni  da dođu dostojanstveno obilježiti Dan sjećanja na Vukovar.

Organizatori:
Odsjek za povijest Hrvatskih studija
Znanstveni zavod Hrvatskih studija
Knjižnica Hrvatskih studija

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS