Objavljeno: 7. 5. 2019. u 17:58
Stipica Grgić

Kliotest

Pozivamo vas na povijesni pub kviz Kliotest koji će se i ove godine održati u sklopu Kliofesta - festivala povijesti.


Pub kviz će se održati u Caffe baru "Spunk" (Hrvatske bratske zajednice 4, kod NSK), u srijedu 15. svibnja 2019. od 19.30 sati.

Prijavite ekipu (do 4 člana) na mail: kliotest19@gmail.com ili na licu mjesta u Spunku od 18.30 do 19.30h.


Neka povijest (p)ostane zabava!

Kliotest 2019. - plakat

Kliotest - Facebook event

Programska knjižica Kliofesta 2019.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS