Objavljeno: 20. 5. 2019. u 21:51
Administrator

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu i Odjel za kazalište i film, Odjel za povijest i Odjel za književnost Matice hrvatske organiziraju u srijedu, 22. svibnja 2019. u 19 sati u Maloj dvorani Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4, Zagreb Okrugli stol povodom 50. obljetnice smrti književnoga povjesničara hrvatske i francuske književnosti, tekstologa i priređivača kritičkih izdanja hrvatskih pisaca, kroatista, slavista i romanista, upravitelja Hrvatskoga narodnoga kazališta, sveučilišnoga profesora, prevoditelja, pisca i pjesnika Slavka Ježića (Dubrava, 1895. – Zagreb, 1969.).

Sudjeluju:

  • prof. dr. sc. Stipe Botica, predsjednik Matice hrvatske
  • akademik Josip Bratulić
  • prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak
  • prof. dr. sc. Tihomil Maštrović
  • prof. dr. sc. Mirjana Polić Bobić
  • akademik Mislav Ježić

 

Pozivnica (PDF dokument)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS