Objavljeno: 21. 5. 2019. u 15:17
Uređeno: 21. 5. 2019. u 15:17
Stipica Grgić
Tribina - Društveni aspekti ženskog...

Sekcija za sociologiju sporta Hrvatskog sociološkog društva poziva vas na znanstvenu tribinu pod nazivom "Društveni aspekti ženskog nogometa" koja će se održati u utorak, 28.5.2019. u 10 sati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (Horvaćanski zavoj 15) u predavaonici br. 9.

Na tribini će govoriti:

  • Helenna Hercigonja Moulton, mag. novinarstva, nogometašica i trenerica,
  • Sunčica Bartoluci, sociologinja sporta,
  • Stipica Grgić, povjesničar i
  • Juraj Vrdoljak, sportski novinar.
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS