Objavljeno: 30. 5. 2019. u 08:04
Administrator

Temeljem članka 10. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama Studentski zbor Hrvatskih studija raspisuje natječaj za studentskog pravobranitelja i zamjenika studentskog pravobranitelja za akademsku godinu 2019./2020. Natječaj traje od dana 29. svibnja 2019. do 5. lipnja 2019. u 23:59.

Prijava mora sadržavati motivacijsko pismo, životopis (Europass) i potvrdu o ispunjavanju zakonskih kriterija za obnašanje funkcije (potvrda o položenih minimalno 60 ECTS-a u zadnje dvije godine ili potvrda o upisu studija).

Kandidature je potrebno poslati na adresu:

szbor.hs@gmail.com

Važno je naglasiti kandidirate li se za zamjenika pravobranitelja ili pravobranitelja. Ukoliko imate dodatnih upita, možete ih poslati na prethodno navedenu e-mail adresu. Nakon završetka roka za prijavu, kandidati (koji zadovoljavaju uvjete) bit će pozvani na razgovor sa Povjerenstvom za izbor studentskog pravobranitelja.

Izvornik natječaja (PDF)

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS