Objavljeno: 30. 5. 2019. u 18:05
Sara Paraga
Poziv na TandEM foto i video natječaj

U okviru međunarodnog projekta “TandEM: Towards Empowered Migrant Youth in Southern Europe” pozivaju se mladi između 19 i 29 godina da sudjeluju u natjecanju "I feel good" u organizaciji Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Tema ovog natjecanja je multikulturalizam, inkluzija i osnaživanje mladih.

Jesi li milenijalac između 19 i 29 godina? Živiš li u jednoj od sljedećih zemalja: Italiji, Malti, Španjolskoj, Cipru, Grčkoj ili Hrvatskoj? Vjeruješ li u raznolikost i multikulturalizam?

Ukoliko je tvoj odgovor na pitanja iznad potvrdan, pozivamo te da sudjeluješ u međunarodnom natjecanju "I feel good" objavom fotografije ili videa o tome što znači inkluzija u tvojoj zemlji i čini li te zadovoljnim/om.

Natječaj traje do 24. lipnja 2019.

Nagrada za 12 najboljih (dvoje po svakoj zemlji sudionici Tandem projekta) je putovanje u Bruxelles u rujnu 2019. Svih dvanaest nagrađenih za najbolje fotografije i video uratke imat će priliku posjetiti Europsku komisiju i Europski parlament. Troškovi putovanja i smještaja su pokriveni.

Kako sudjelovati: prijava se podnosi na web stranici www.iomintandem.com gdje se otvara račun koji omogućuje pristup obrascu za prijavu na natječaj. Uz ispunjeni obrazac potrebno je učitati fotografije ili video. Nepotpune prijave neće se razmatrati. Rok za prijavu je do 24. lipnja 2019. u ponoć.

Detaljnije o natjecanju, uvjetima i načinu prijave pogledajte na poveznici.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS