Objavljeno: 14. 10. 2019. u 14:08
Matijas Baković

U petak 25. listopada 2019. u Velikoj dvorani Matice Hrvatske, Matičina 2, u Zagrebu održat će se međunarodni znanstveni skup „Štefan Zagrebec i njegovo djelo“. Skup organiziraju Hrvatska kapucinska provincija Sv. Leopolda Bogdana Mandića i Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu povodom 350. obljetnice njegova rođenja.

Događaj započinje u 9 sati, a okupljene će na početku pozdraviti provincijal Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Jure Šarčević, pročelnik Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Mario Grčević, predsjednik Matice hrvatske dr. sc. Stipe Botica, prof. emer. te dr. sc. Alojz Jembrih, prof. emer. s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Više o izlagačima i o samom skupu možete saznati na poveznici:

Međunarodni znanstveni skup „Štefan Zagrebec i njegovo djelo“

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS