Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 20. 11. 2019. u 10:46
Administrator

Udruga studenata "Studia Croatica" i Društvo studenata povijesti "Ivan Lučić-Lucius" zajedno organiziraju XVII. Dies historiae znanstveno-stručni studentski simpozij na temu „Školstvo i društvene prilike kroz povijest u Hrvatskoj“.

Simpozij će se održati u utorak, 26. studenoga 2019. od 11 do 16 sati u knjižnici Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d, Zagreb. Na simpoziju će sudjelovati cijeli niz uglednih hrvatskih znanstvenika koji će predstaviti rezultate znanstvenih istraživanja o školstvu i odgojno-obrazovnim prilikama u Hrvatskoj od ranoga srednjega vijeka pa sve do suvremenije povijesti. Školski sustav je tijekom čitave prošlosti bio usko vezan uz državni sustav te vjerske zajednice, ta dva utjecaja su se vječno nadmetali u dominaciji nad odgojem i obrazovanjem, a nadmeću se i danas. Stoga je tema izrazito aktualna i relativna s današnjim društvenim zbivanjima i obrazovnim politikama, koje su tema gotovo svake hrvatske izvršne vlasti.

Program simpozija, PDF dokument

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS