Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 9. 12. 2019. u 19:43
Administrator

Studenti druge godine preddiplomskoga studija komunikologije Hrvatskih studija u petak 6. prosinca 2019. posjetili su agenciju za odnose s javnošću Grizli komunikacije. Terenska nastava održana je u sklopu kolegija Uvod u odnose s javnošću, pod vodstvom asistenta na Odsjeku za komunikologiju Davora Trbušića.

U prostorijama agencije studente je dočekala alumna Hrvatskih studija Maja Vratarić, koja u Grizliju danas obnaša funkciju Chief of Account Managementa.

Na početku predavanja Vratarić je upoznala studente s radom agencije te pobliže objasnila što sve obuhvaća posao praktičara odnosa s javnošću: „Naš posao uključuje širok raspon djelatnosti: od izrade marketinških planova, komunikacijskih strategija, vođenja oglašivačkih projekata i društvenih mreža, pa sve do medijskih treninga i organizacije događaja“. 

Istaknula je kako komunikacija između praktičara odnosa s javnošću i klijenata uvijek treba biti iskrena i transparentna, dok je studentima, budućim komunikacijskim profesionalcima, poručila da prate društveno-politička zbivanja, da budu kreativni te aktivno uključeni u svijet društvenih mreža. „Prije svega, potičem vas da još za vrijeme studija obavite novinarsku praksu kako biste se upoznali s procesom proizvodnje vijesti, funkcioniranjem novinarskih redakcija, ali i kako biste ostvarili svoje prve kontakte s novinarima, koji će vam kasnije u poslovima odnosima s javnošću biti dragocjeni“, naglasila je Vratarić. 

Na kraju svoga izlaganja Vratarić je pozvala zainteresirane studente da se prijave za jednomjesečnu praksu u Grizliju, koja pruža mogućnost za upoznavanje agencijskoga poslovanja u segmentu odnosa s javnošću. 


                                                                                                                                                     Ana Avramović

                                                                                                                                          Snimila: Hermina Sorić.

 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS