Objavljeno: 12. 12. 2019. u 10:57
Administrator


Profesor Barišić održao pozvano predavanje u Beogradu o Humboldtu


Humboltov klub Srbije priredio je 11. prosinca 2019. u Goethe-institutu u Beogradu znanstveni skup o 250. obljetnici rođenja Alexandera von Humboldta (1769.–1859.), njemačkoga prirodoslovca i istraživača, čija Zaklada podupire i povezuje znanstvenike diljem svijeta. Skup su pozdravili njemački veleposlanik u Srbiji Thomas Schieb, ravnatelj Goethe-instituta u Beogradu Frank Baumann i predsjednik Kluba hrvatskih humboldtovaca prof. dr. sc. Mile Ivanda. Jedan od pozvanih govornika bio je i dekan Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Pavo Barišić, koji je govorio o Alexanderu von Humboldtu kao svjetskom znanstveniku i građaninu svijeta.

Veleposlanik Schieb, prof. Barišić i prof. Ivanda u Beogradu 11. prosinca 2019.

 Veleposlanik Schieb, prof. Barišić i prof. Ivanda u Beogradu 11. prosinca 2019.

 Bivši i sadašnji predsjednici klubova humboldtovaca Hrvatske i Srbije 11. prosinca 2019.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS