Objavljeno: 22. 11. 2020. u 22:36
Administrator

 

Udruga studenata Studia Croatica u suradnji s Društvom studenata kroatologije "Cassius", organizira u sklopu projekta "Razgovori ugodni" događaj pod naslovom "Razgovori ugodni o imenu 'Hrvat' u etnogenzi južnih Slavena'', koji će se održati u srijedu, 25.
studenoga 2020. godine, s početkom u 11.00 sati, u dvorani E2 (zgrada Ekonomskog fakulteta), pored Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Na "Razgovorima ugodnim o imenu 'Hrvat' u etnogenezi južnih Slavena" govorit će:

• prof. dr. sc. Mario Grčević s Odsjeka za kroatologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, koji će ujedno i predstaviti svoju knjigu "Ime 'Hrvat' u etnogenezi južnih Slavena"
• prof. dr. sc. Stjepan Ćosić s Odsjeka za povijest Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu • Korina Grbeša, predsjednica Društva studenata kroatologije "Cassius"

Uvodne riječi o djelatnosti i radu Udruge studenata Studia Croatica održat će predsjednik Udruge Matija Čeh, dok će Monika Jerković u ime organizacijskoga odbora projekta "Razgovori ugodni" predstaviti sam projekt.

Udruga za projektne aktivnosti Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu "Studia Croatica"

plakat projekta Razgovori ugodni o imenu 'Hrvat' u etnogenezi južnih Slavena

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS