Objavljeno: 15. 2. 2022. u 21:53
Administrator

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Prometni fakultet Sveučilišta u Zagrebu započeli su suradnju kroz Program metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika. Trenutno u Programu sudjeluju asistenti Fakulteta prometnih znanosti, a u narednim mjesecima realizirati će se suradnja i drugim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu.

Prvu radionicu 11. veljače 2022. za 14 asistenata Fakulteta prometnih znanosti održale su dr. sc. Dunja Jurić Vukelić i Ana Petak, mag. psych. s temom vezanom uz procese učenja i motivacije studenata.

Program metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika od 2020. namijenjen je sveučilišnim nastavnicima i suradnicima Fakulteta hrvatskih studija, a otvoren je i za sveučilišne nastavnike i suradnike drugi sastavnica Sveučilišta u Zagrebu kao i za sve koji u okviru cjeloživotnog obrazovanja žele steći dodatne kompetencije potrebne za rad u sustavu visokog obrazovanja.

Program se izvodi u formi radionica kroz pet edukacijskih paketa u trajanju od tri nastavna sata (ukupno 15 nastavnih sati). Svrha radionica je unaprijediti kvalitetu sveučilišne nastave omogućavanjem sveučilišnim nastavnicima i suradnicima upoznavanje, razumijevanje, uvježbavanje i na koncu samostalno kreiranje suvremenih pristupa nastavnom procesu s ciljem što uspješnijeg razvoja potrebnih znanja i vještina kod studenata.

Dodatne informacije o ciljevima, ishodima i temama Programa metodičkoga osposobljavanja i usavršavanja sveučilišnih nastavnika i suradnika mogu se pronaći na stranicama Fakulteta hrvatskih studija https://www.hrstud.unizg.hr/pmous ili dobiti od voditeljice doc. dr. sc. Rone Bušljeta Kardum upitom na mail rbusljeta@hrstud.hr.


 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS