Developmental neurobiology
Šifra: 144873
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Zdravko Petanjek
Izvođači: Sanja Darmopil - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Opći cilj kolegija je upoznati se s osnovnim histogenetskim i morfogenetskim razvojnim događanjima u mozgu čovjeka, te ih komparativno usporediti s drugim sisavcima, a kako bi se stekao uvid u promjene koje obilježavaju biološku podlogu za nastanak viših spoznajnih funkcija i drugih psiholoških procesa svojstvenih čovjeku. Specifični ciljevi razrađeni su po nastavnim temama.
Literatura:
  1. Knežević, M.; Petanjek, Z. (ur.) Priručnik: Neurobiologija ontogenetskog i filogenetskog razvoja; Web izdanje.;
  2. Judaš, M. i Kostović, I. (1997) Temelji neuroznanosti. Web izdanje.;
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Odslušan : Osnove stanične biologije i genetike
1. semestar
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

2. semestar Ne predaje se
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

3. semestar
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija

4. semestar Ne predaje se
PSI (1860) - Izborni kolegiji - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Sanja Darmopil :

     

     srijedom od 16,00 do 17,00 sati

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 2. 5. 2016. u 13:26
Sanja Darmopil

Dear Colleagues,
 

 additional lectures and lab visit will be held in next two weeks on Thursdays (5 th and 12 th of May), from 9-11:30 at CIBR (Croatian institute for brain research), Šalata 12. 

Best regards,

Sanja Darmopil

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS