Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Developmental neurobiology
Šifra: 144873
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Zdravko Petanjek
doc. dr. sc. Sanja Darmopil
Izvođači: Sanja Darmopil - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Opći cilj kolegija je upoznati se s osnovnim histogenetskim i morfogenetskim razvojnim događanjima u mozgu čovjeka, te ih komparativno usporediti s drugim sisavcima, a kako bi se stekao uvid u promjene koje obilježavaju biološku podlogu za nastanak viših spoznajnih funkcija i drugih psiholoških procesa svojstvenih čovjeku. Specifični ciljevi razrađeni su po nastavnim temama.
Literatura:
  1. Knežević, M.; Petanjek, Z. (ur.) Priručnik: Neurobiologija ontogenetskog i filogenetskog razvoja; Web izdanje.;
  2. Judaš, M. i Kostović, I. (1997) Temelji neuroznanosti. Web izdanje.;
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Odslušan : Osnove stanične biologije i genetike
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Sanja Darmopil :

     

     srijedom od 16,00 do 17,00 sati

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 2. 5. 2016. u 13:26
Sanja Darmopil

Dear Colleagues,
 

 additional lectures and lab visit will be held in next two weeks on Thursdays (5 th and 12 th of May), from 9-11:30 at CIBR (Croatian institute for brain research), Šalata 12. 

Best regards,

Sanja Darmopil

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS