Didaktika
Šifra: 96487
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Marko Pranjić
doc. dr. sc. Marjan Ninčević
doc. dr. sc. Irena Klasnić
Izvođači: Irena Klasnić - Seminar
Marjan Ninčević - Seminar
Marko Pranjić - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj kolegija je upoznati studente s didaktikom kao teorijom učenja i poučavanja, drugim predmetima istraživanja didaktike kako kroz povijest tako i danas, didaktičkom epistemologijom, društveno-humanističkim osnovama didaktike te nadasve didaktičkim postupkom u nastavi koji se strukturira kroz planiranje, izvođenje i evaluiranje nastave.
Literatura:
  1. Pranjić, M; Didaktika: povijest, osnove, profiliranje, postupak; Golden marketing - Tehnička knjiga - Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu (2005)
  2. Profesorova predavanja koja svake godine donose novine s područja didaktičke publicistike i najnovijih razmišljanja o pojedinom didaktičkom problemu vezanom za nastavu, nastavnika, učenika, nastavne planove i programe itd.;
1. semestar
EDU(17065) Nastavnički modul - Obvezni kolegiji - Redovni studij - Filozofija
EDU(17065) Nastavnički modul - Obvezni kolegiji - Redovni studij - Hrvatski latinitet
EDU(17065) Nastavnički modul - Obvezni kolegiji - Redovni studij - Kroatologija
Obavezni predmet - Redovni smjer - Nastavnički
EDU(17065) Nastavnički modul - Obvezni kolegiji - Redovni studij - Povijest
PSI-dipl (4390): Izborno (NASTAVNIČKI MODUL) - Redovni studij - Psihologija

2. semestar Ne predaje se
PSI-dipl (4390): Izborno (NASTAVNIČKI MODUL) - Redovni studij - Psihologija

3. semestar
PSI-dipl (4390): Izborno (NASTAVNIČKI MODUL) - Redovni studij - Psihologija

4. semestar Ne predaje se
PSI-dipl (4390): Izborno (NASTAVNIČKI MODUL) - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 3. 10. 2019. u 17:36
Uređeno: 3. 10. 2019. u 17:37
Marjan Ninčević

Poštovane kolegice i kolege,

Dobro došli na kolegij Didaktika.

Za nastavu iz ovog kolegija ponuđena su vam dva termina, srijedom od 9.35 kod profesora Pranjića (dvorana Varaždin) i srijedom od 14.20 kod profesora Ninčevića (dvorana Vukovar).

Oni koji izaberu slušati ovaj kolegij kod profesora Ninčevića, trebaju ga upisati i preko sustava za e-učenje Merlin, šifra za upis je: didaktika2019 

 Preko Merlina se možete upisati od 3. do 17. listopada.

Naš prvi susret bit će u srijedu 9. listopada 2019. u 14.20 sati u dvorani Vukovar. Vidimo se.

Želim vam uspješan početak nove akademske godine!

M. Ninčević

Objavljeno: 6. 10. 2017. u 15:32
Irena Klasnić

Dragi studenti!

Dobro došli na kolegij Didaktika.

Nastava se izvodi u tri grupe, ravnomjerno raspoređene (po 20-25 studenata).

Studenti koji upišu kolegij kod prof. Ninčevića trebaju doći na predavanje u utorak, 10. listopada 2017. u 8:45, dvorana Varaždin. Oni koji izaberu polaziti nastavu kod prof. Ninčevića trebaju se upisati i preko Merlina, šifra je: didaktika1718. Rok upisa preko Merlina je 17. listopada 2017.

Studenti koji izaberu polaziti kolegij kod prof. Pranjića trebaju doći na predavanje u srijedu, 11. listopada 2017. u 11:10, dvorana Osijek.

Studenti koji izaberu polaziti kolegij kod prof. Klasnić trebaju doći na predavanje u srijedu, 11. listopada 2017. u 12:45, dvorana Zadar.

Želimo vam uspješan početak nove akademske godine!

Objavljeno: 10. 10. 2016. u 12:11
Marjan Ninčević

Drage koelgice i kolege koji u ovom semestru slušate kolegij Didaktika, ponuđena su vam tri termina kod tri profesora: 
utorkom od 9.35 do 11 Ninčević; srijedom od 11.10 do 12.40 Pranjić; četvrtkom od 14.20 do 15.50 Hajdin. Pokušajte se rasporediti tako da vas bude podjednako kod svakog nastavnika, tj. u grupi ne može biti više od 33 studenta. Dodatni termini, za seminare ako bude potrebno, bit će dogovreni na prvom susretu, zato je važno da kod odabira profesora dođete na njegov prvi termin: Ninčević-utorak, Pranjić-srijeda, Hajdin-četvrtak.

Oni koji će didaktiku slušati kod doc. Ninčevića trebaju se prijaviti na kolegij i putem Merlina. Za prijavu putem Merlina treba vam vaš ADI identitet te ova lozinka: hrstuddidaktika.

Srdačno vas pozdravljam i želim uspješnu ovu akademsku godinu.

M. Ninčević

Objavljeno: 7. 10. 2015. u 23:07
Uređeno: 7. 10. 2015. u 23:09
Marjan Ninčević

Poštovane kolegice i kolege, obavijesti i materijale za kolegij Didaktika dobivat ćete putem sustava za e-učenje Merlin. Za upis e-kolegija vam je potreban AAI identitet i lozinka (hrstud3456), a upisi traju do 13. 10. 2015. do 9.15 sati. Broj studenata je ograničen na 35.  Potičem vas da se što prije upišete jer su upute i dio materijala već postavljeni u sustav. E-kolegij možete pronaći ovdje: Popis e-kolegija --> Sveučilište u Zagrebu --> Hrvatski studiji --> Diplomski --> Didaktika.

Termin nastave za ovaj kolegij je izmijenjen, utorak od 8.45 do 11.05. Svi oni kojima ovaj termin odgovara mogu se upisati u ovu grupu putem sustava Merlin.

Nakon uspješnog upisa, na mail ćete dobiti poruku dobrodošlice. Ukoliko naiđete na probleme slobodno se obratite Centru za e-učenje on-line upitom ili telefonski. 

Objavljeno: 6. 10. 2015. u 11:43
Marjan Ninčević

Poštovane kolegice i kolege,

ova obavijest odnosi se na studente koji će Didaktiku slušati kod doc. M. Ninčevića. Došlo je do izmjene u rasporedu, nastava+seminari iz Didaktike bit će održavana utorkom od 8.45 do 11.05. Termin četvrtak  otpada.

Didaktiku izvode prof. Pranjić, doc. Ninčević i dr. Dadić, budući da je 106 studenata prijavljeno na Didaktiku molimo vas da se ravnomjerno podijelite na tri grupe, to znači po 34-35 studenata u svakoj grupi.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS