Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 26. 5. 2020. u 23:35
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovanim kolegicama i kolegama na kolegiju Diplomatika s egdotikom i kronologijom preporučuje se da završavaju svoje obveze. Uzet ću u obzir sve odrađene zadaće kao ispit. Zadatke trebaju predati do roka na koji prijave ispit.

Objavljeno: 25. 5. 2020. u 09:48
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

danas studentima kolegija šaljem naslove tema da ih obrade u manjim sintetskim esejima od barem dvije stranice teksta, Studenti koji do kraja semestra ili do prijavljenoga ispitnoga roka obave sve zadane obveze imaju položen ispit. 

Teme za Diplomatiku s egdotikom i kronologijom su: Vladarske isprave u vrijeme narodnih vladara, Datiranje u Dalmaciji u srenjem vijeku, Srednjovjekovne povlastice gradovima, Istaknuti izdavači srednjovjekovnog gradiva u Hrvatskoj.

Isto tako molim studente da na svoj uradak obavezno napišu svoje ime.

 

Objavljeno: 13. 5. 2020. u 13:28
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

za ovotjedni zadatak potrebno je napisati kratki prikaz diplomskoga rada (Sustavi datiranja u srednjem vijeku) koji je postavljen na repozitorij.

 

 

Objavljeno: 5. 5. 2020. u 20:03
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

ovotjedna je zadaća pregledati prezentaciju i pripremati se za drugi kolokvij iz poslanog gradiva. Tko je svoje zadatke do  sada izvršio riješio je prvi kolokvij. Preostali neka rješavaju obveze polako i neka se spremaju za ispit.

Objavljeno: 29. 4. 2020. u 10:18
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

za ovotjedni zadatak potrebno je pročitati dva članka iz knjige Studia diplomatica koje još niste obradili i ih ukratko ih notirati (prikazati). Molim studente da se uključe u nastavu jer obavljene obaveze predstavljaju nadomjestak za ispit. 

Objavljeno: 23. 4. 2020. u 21:29
Uređeno: 23. 4. 2020. u 21:33
Mirjana Matijević-Sokol

Studenti trebaju pročitati i prikazati članak/poglavlje Fundacijska listina samostana sv. Marije u Zadru (str. 291-302)  iz knjige Studia medievalia selecta.

Objavljeno: 15. 4. 2020. u 18:16
Mirjana Matijević-Sokol

Studenti kolegija Diplomatika s egdotikom i kronologijom trebaju do sljedećega termina iz knjige prof. dr. sc Matijević Sokol Studia diplomatica (priložena u repozitoriju) pročitati bar dva članka i prikazati ih.

P. Ušković Croata

Objavljeno: 28. 3. 2020. u 17:00
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

prema naputku prof dr. sc. Matijević Sokol iz navedenih je tema  potrebno napisati esej o svojim pitanjima i promišljanjima na kartici teksta i poslati ga na e-poštu profesorice: mmatijev1@hrstud.hr. Profesorica će se uskoro javiti studentima.

P. Ušković Croata

 

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 23:06
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege studenti,

obaviještavam vas da će prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol sve nastavne materijale stavljati na repozitorij kolegija (na lijevoj margini) kako biste mogli pratiti nastavu. Za sve upite profesorici se možete obratiti na službenu e-adresu.

P. Ušković Croata

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS