Epistemologija
Šifra: 187858
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Zvonimir Čuljak
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Napomena: Predmet nije moguće upisati u ovoj akademskoj godini
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi predmeta: 1. Prikazati i objasniti glavne epistemološke pojmove, teorije i argumenate te osposobiti studente za njihovo razumijevanje i povezivanje, 2. Osposobiti studente za analiziranje glavnih epistemoloških pojmova i argumenata, 3. Osposobiti studente za kritičku procjenu glavnih epistemoloških teorija i argumenata
Literatura:
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Filozofija i kultura
Termini konzultacija:
  • prof. dr. sc. Zvonimir Čuljak :

    Zimski semestar: ponedjeljak, 14:20-15:20.

    Ljetni semestar: ponedjeljak 13:20-14:20

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 21. 1. 2019. u 15:00
Zvonimir Čuljak

Studenti mogu dobiti uvid u rezultate drugog kolokvija iz Epistemologije zajedno s prijedlogom konačne ocjene temeljem tih rezultata u utorak, 22.01., u nastavku nakon završetka nastave iz predmeta Prosvjetiteljstvo i klasični njemački idealizam (prema predviđanju, 09:35-11:05), kada bi se održale konzultacije. Od studenata koji imaju uvjete za konačnu ocjenu očekuju se da službeno, preko ISVU-a, prijave neki od ispitnih termina, na kojem mogu dobiti upis konačne ocjene ili pristupiti pismenom ispitu. Molim studente koji ne žele prihvatiti konačnu ocjenu temeljem kolokvija da mi svoje pristupanje pismenom ispitu najave mailom najkasnije dan prije ispita.

Zvonimir Čuljak

 

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS