Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Filozofija globalizacije
Šifra: 176935
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Mislav Kukoč
Izvođači: Mislav Kukoč - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,1,1

Svi elementi nastave na predmetu provode se na engleskom jeziku. Ova razina uključuje i predmete s više nastavnih grupa (u hrvatskoj grupi nastava je isključivo na hrvatskom jeziku, a u engleskoj grupi isključivo na engleskom jeziku).
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Promišljanje biti globalizacije, njene geneze i povijesnog razvoja u kontekstu zapadnoeuropske filozofijske tradicije. Konceptualna analiza globalizacije, te kritičko razmatranje različitih definicija i pristupa globalizaciji, te različitih njezinih dimenzija. Studenti za ispit trebaju spremiti predavanja, obveznu literaturu (1 naslov) i 2 naslova izborne literature.
Literatura:
  1. Kukoč, Mislav (ur. / Ed.) (2011) Filozofija i globalizacija / Philosophy and Globalization, Hrvatsko filozofsko društvo / Croatian Philosophical Society, Zagreb
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 19. 12. 2020. u 17:34
Mislav Kukoč

Poštovane kolegice i kolege,

šaljem vam svoje predavanje za 22. prosinca 2020., također i ažurirani popis literature. Ujedno vam skrećem pozornost na sjajan dokumentarni film: "Kapital u 21. stoljeću", koji se može vidjeti na kanalu DokuTV, koji se emitira na kablovskom programu A1. Dokumentarac analizira globalizaciju 21. stoljeća, U njemu govore Piketty, Stiglitz, i Fukuyama. Ako ste u prilici, pogledajte ga!  Želim vam sretne blagdane!

Prof. dr. sc. Mislav Kukoč

Objavljeno: 8. 12. 2020. u 15:56
Mislav Kukoč

Drage kolegice i kolege studentice i studenti,

zbog znanih epidemioloških razloga prisiljeni smo se prebaciti na nastavu na daljinu. Većina preostale nastave je seminarski rad. Uz pomoć naše demonstratorice Marije Barić Đurđević i kolege doc. dr. sc. Matije Mate Škerbića vaši će seminari biti emitirani putem programa Merlin. Trebate na cca. 5 kartica prikazati  najvažnije ideje obrađenog djela, temeljem kojega ćete postaviti dva pitanja koja bi vaše kolege trebala potaknuti na raspravu. 

Preostala moja predavanja poslat ću vam,putem repozitorija zajedno s pp prezentacijom.

Srdačno

rof. dr. sc. Mislav Kukoč

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS