Hrvatska jezikoslovna normativistika
Šifra: 201776
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Mario Grčević
Izvođači: Ivana Kresnik - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Kroatologija
KRO-dipl (4425): Izborni kolegiji 2 - Redovni smjer - Znanstveni

2. semestar Ne predaje se
KRO-dipl (4425): Izborni kolegiji 2 - Redovni smjer - Znanstveni

3. semestar
KRO-dipl (13096): Izborni kolegiji 2 - Redovni smjer - Nastavnički
KRO-dipl (4425): Izborni kolegiji 2 - Redovni smjer - Znanstveni

4. semestar Ne predaje se
KRO-dipl (4425): Izborni kolegiji 2 - Redovni smjer - Znanstveni
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Ivana Kresnik :

    Utorkom u 12:30. Konzultacija ne će biti 26. XI. i 3. XII. 2019.

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 4. 12. 2019. u 10:09
Administrator

Predavanje koje je trebalo biti danas u 12.45 odgađa se, naknadno će biti dana informacija o nadoknadi.

doc. dr. sc. Ivana Kresnik

Objavljeno: 28. 10. 2019. u 08:20
Ivana Kresnik

Cijenjeni kolege,

kao što sam vam najavila na prošlom satu predmeta Hrvatska jezikoslovna normativistika: 30. listopada 2019. u 13 sati na lokaciji Školska knjiga, Masarykova 28, Zagreb (Velika dvorana) održat će se promocija knjige Hrvatski jezik u Bosni i Hercegovini u javnoj komunikaciji od 1945. do danas autorice prof. dr. sc. Marije Musa.

Studentima koji odluče otići na predstavljanje knjige ne će biti zabilježen izostanak na nastavi predmeta Hrvatska jezikoslovna normativistika: na promociji knjige trebaju se javiti prof. Matijasu Bakoviću kako bi se zabilježili na potpisnoj listi.

Napominjem da je izostanak odobren samo za predmet Hrvatska jezikoslovna normativistika. Eventualne izostanke na drugim predmetima, prije i poslije termina 12:45‒14:15, studenti trebaju dogovoriti s nastavnicima tih predmeta.

Ivana Kresnik

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS