Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 11. 10. 2018. u 14:48
Stipica Grgić

Poštovane kolegice i kolege,

radi službenog putovanja nisam u mogućnosti izvoditi nastavu od 16. do 26. listopada 2018. Stoga ćemo 15. listopada s početkom u 8.15 u dvorani Čakovec imati prvi termin nadoknade.

Hvala Vam na razumijevanju!

Srdačan pozdrav,

Stipica Grgić

Objavljeno: 1. 4. 2015. u 21:21
Stipica Grgić

U iduću srijedu, 8. travnja, studenti kolegija Izabrane teme iz hrvatske povijesti 1929-1941 posjetit će izložbu "Dim - priča o duhanu" u zagrebačkom Etnografskom muzeju. Sastanak je ispred zgrade muzeja u 13.25h.

Slobodno nam se mogu pridružiti i drugi zainteresirani.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS