Latinski jezik
Šifra: 45754
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Marko Jerković
Izvođači: Petar Ušković Croata - Vježbe u praktikumu
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Vježbe u praktikumu 45
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ciljevi su predmeta uputiti studente u osnove latinske morfologije i sintakse i time stvoriti temelj za kasniji samostalan rad.
Literatura:
  1. Interni udžbenik.;
  2. ŽEPIĆ, Milan; Latinsko-hrvatski rječnik (jedanaesto izdanje); Zagreb, Školska knjiga (1991)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Povijest
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 30. 6. 2019. u 09:16
Petar Ušković Croata

Studenti koji su položili kolegij Latinski jezik trebaju doći na upis ocjene kod doc. dr. sc. Marka Jerkovića  1. ili 8. VII. između 9 i 10 h (soba 103).

Objavljeno: 23. 4. 2019. u 18:03
Petar Ušković Croata

Obavještavaju se studenti da će se predavanje iz kolegija Latinski jezik u srijedu 24. IV. održati u terminu 15,55-17,35.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS