Logika 2
Šifra: 28313
ECTS: 7.0
Nositelji: doc. dr. sc. Sandro Skansi
Izvođači: Sandro Skansi - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
(1) Dokazati glavne metateorijske rezultate o logici prvoga reda, (2) upoznati studente s problematikom algoritama u logičkoj metodologiji i (2) upoznati studente s osnovama logike višega reda, njezinim svojstvima i motivima. Na temelju svega, cilj je pokazati kako se logički pristupa ontologijskim pitanjima.
Literatura:
  1. Šikić, Z. (ur.); Novija filozofija matematike (poglavlje: Kleene, S. C. Izračunljivost, odlučivost i teoremi nepotpunosti); Nolit: Beograd (1987)
  2. Bergmann, M.; Moor, J.; Nelson, J.; The Logic Book, 4. izd. (poglavlja 6 i 11); McGraw Hill: New York (2004)
  3. Ćirović, B.; Uvod u matematičku logiku i teoriju rekurzivnih funkcija (str. 39-45., 85-96., 101-159.); FTI D. I., Zagreb (1996)
  4. Kovač, S.; Svojstva klasične logike: skripta; Hrvatski studiji: Zagreb (2013)
  5. Švob, G.; Od slike do igre (poglavlje: Ima li danas logičkih antinomija?); Artresor: Zagreb (2009)
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Logika 1
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Filozofija i kultura
Termini konzultacija:
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS