Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 15. 3. 2020. u 20:41
Sandro Skansi

Pozdrav,

Zbog mjera radi sprijecavanja zaraze SARS-CoV-2, moramo raditi od doma. Osim toga, malo cu izmijeniti kolegij da bude vise fokus na AI i strojnom ucenju kada se vratimo (de facto, gubimo dva termina za SAT, a to ako vas zanima cemo nakonaditi konzultacijama na kraju semestra). Tako da kad se vratimo, idemo na AI i Deep Learning. Trebat ce vam laptopi s instaliranom Anacondom (www.anaconda.com). Pri instalaciji OBAVEZNO odaberite "Add to PATH" bez obzira sto vam po defaultu nudi NO, stavite YES odnosno kvacicu. Ignorirajte crveno upozorenje:-)

Jednom kada ste instalirali, skinite si www.github.com/skansi/utilities. Slobodno prodite sami Uvod_uPy123.ipynb. Njih cete pokrenuti s Jupyterom (dio anaconde, naci cete ga u start menu). Ako ne ide, proucite na stranici Githuba... no bilo bi jako dobro da sljedeci put imate instaliranu Anacondu i da krenemo lagano s tim.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS