Metodika nastave sociologije
Šifra: 53909
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Katarina Dadić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Cilj je predmeta upoznati studenta s nastavom kao vrlo složenim sustavom posredovanja znanja i vještina na tri metodičke razine: a) razina nastavne metodike posredovat će teoriju nastave uopće, odnosno, općevažeća načela i postupke primjenjive unutar različitih predmeta i nastavnih situacija te složenog komunikacijskog odnosa nastavnika i učenika te nastavnog okruženja kao takvog; b) područna metodika kao suženija specifikacija nastavnih postupaka svojstvenih pojedinom području ili područjima (humanističke znanosti, društvene znanosti), c) predmetna metodika koncentrirana maksimalno na specifične sadržaje i ciljeve pojedinih nastavnih predmeta te adekvatne metodičke postupke.
Literatura:
  1. Pranjić, M.; Nastavna metodika u riječi i slici; Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu (2013)
Preporučena literatura:
  1. Kyriacou, Chris; Temeljna nastavna umijeća,; Zagreb: Educa.
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Nastavnički
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 30. 1. 2019. u 11:14
Katarina Dadić

Upis ocjena iz kolegija Metodika nastave sociologije održat će se u 11.30 sati u uredu prof. Dadić.

Objavljeno: 26. 10. 2016. u 16:08
Anita Dremel

Sutra nastava počinje u 9.55 iznimno zbog sastanka Vijeća Odjela

Objavljeno: 23. 2. 2016. u 15:12
Anita Dremel

Profesorica Cajner dat će potpise u četvrtak 25.2. u 15 sati

Objavljeno: 29. 1. 2016. u 20:41
Anita Dremel

Dremel

Metodika 2015/16

Predrok rezultati

Gosarić 2

Pavlić 2

Jurić 3/4

Lugarić 2

Prpić 3/4

Objavljeno: 26. 1. 2016. u 12:24
Anita Dremel

Vidimo se u petak 29.1. u 11.30 sati. Nemamo u četvrtak 28.1. u 9.30

Objavljeno: 20. 1. 2016. u 13:59
Anita Dremel

otkazuje se nastava sutra zbog bolesti. dogovorit ćemo nadoknadu

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS