Nasilje djece i maloljetnika
Šifra: 57205
ECTS: 3.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović
Izvođači: Nikolina Nemec - Seminar
Barbara Prprović - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osposobiti studente za sociološki pristup nasilju djece i maloljetnika koji podrazumijeva primjenu klasičnih i modernih socioloških teorija te kvantitativnih i kvalitativnih metoda društvenih istraživanja. Studente treba osposobiti za identificiranje i razumijevanje rizičnih i zaštitnih čimbenika nasilja djece i maloljetnika te za kritički pristup društvenoj reakciji na nasilje djece i maloljetnika, što će ih u praksi činiti sposobnim za sudjelovanje u kreiranju javnih politika usmjerenih na prevenciju nasilja djece i maloljetnika.
Literatura:
  1. Jimerson, S. R., Swearer, S. M., Espelage, D. L. (eds) (2009) Handbook of Bullying in Schools. An International Perspective. Routledge.;
  2. Cajner Mraović, I. (2005): Kriminiološke osobitosti nasilničkoga kriminaliteta maloljetnika. U: Singer, M. i sur: Kriminologija delikata nasilja. Nasilje nad djecom i ženama, maloljetničko nasilje. Globus, Zagreb.;
1. semestar Ne predaje se
SOC-dipl (4469): Izborni kolegiji (NS-smjer) - Redovni smjer - Nastavnički

2. semestar
SOC-dipl (4469): Izborni kolegiji (NS-smjer) - Redovni smjer - Nastavnički
SOC-dipl (4421): Izborni kolegiji u 2. semestru (ZN-smjer) - Redovni smjer - Znanstveni

3. semestar Ne predaje se
SOC-dipl (4469): Izborni kolegiji (NS-smjer) - Redovni smjer - Nastavnički
Termini konzultacija:
Obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS