Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Osnove biološke psihologije
Šifra: 94507
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Lovorka Brajković
Izvođači: Vanja Kopilaš - Vježbe u praktikumu
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Vježbe u praktikumu 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Opći cilj kolegija je razumjeti osnovne principe stanične organizacije živčanoga sustava, morfologije središnjega živčanoga sustava u čovjeka, te funkcionalne organizacije osjetnih i motornih sustava. Specifični ciljevi razrađeni su po nastavnim temama.
Literatura:
  1. Petanjek i sur. (2003, obnovljeno 2011): Priručnik iz biološke psihologije, web. izdanje;
  2. Judaš, M.; Kostović, I. (1997): Temelji neuroznanosti, web izdanje, 2001.;
  3. Pinel JPJ. (2002): "Biološka psihologija" 4. izdanje. Jastrebarsko, Naklada Slap.;
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Objavljeno: 27. 4. 2016. u 15:25
Martina Knežević

Drage kolegice, dragi kolege,

kolokvij iz Osnova biološke psihologije održat će se u petak, 29.4.2016. s početkom u 9.35 sati u dvorani Zagreb (svi pišete istovremeno). Sva potrebna literatura nalazi se na Merlinu.

Lijep pozdrav,

Martina Knežević

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS