Povijest hrvatske filozofije
Šifra: 187890
ECTS: 3.0
Nositelji: prof. dr. sc. Zvonimir Čuljak
Izvođači: Zvonimir Čuljak - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

0,0,0

Nastavnik nije u mogućnosti ponuditi nastavu na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
1. semestar Ne predaje se
FIL (1826): Izborni kolegiji - Redovni studij - Filozofija i kultura

2. semestar
FIL (1826): Izborni kolegiji - Redovni studij - Filozofija i kultura

3. semestar Ne predaje se
FIL (1826): Izborni kolegiji - Redovni studij - Filozofija i kultura

4. semestar
FIL (1826): Izborni kolegiji - Redovni studij - Filozofija i kultura

5. semestar Ne predaje se
FIL (1826): Izborni kolegiji - Redovni studij - Filozofija i kultura

6. semestar
FIL (1826): Izborni kolegiji - Redovni studij - Filozofija i kultura
Termini konzultacija:
  • prof. dr. sc. Zvonimir Čuljak :

    ponedjeljak, 14:20-15:20 (uz prethodnu najavu)

    Lokacija:
Obavijesti
Objavljeno: 18. 5. 2020. u 13:04
Uređeno: 18. 5. 2020. u 13:16
Zvonimir Čuljak

Zbog poteškoća u radu Merlina rasprava o temama iz bloka hrvatske filozofije 19. i početka 20. st. pomiče se na ponedjeljak 25. 05.

Zvonimir Čuljak

Objavljeno: 19. 4. 2020. u 06:24
Zvonimir Čuljak

U ponedjeljak, 20.04., u nastavnom terminu s početkom 12:45, održat ćemo na Merlinu najavljenu raspravu uživo (chat) o temama iz renesansne filozofije. Okvir za teme rasprave su djela obrađenih i prezentiranih autora (Dragišić, Petrić, Vlačić Ilirik, Gučetić) te onih čije će prezentacije postaviti kolega Čeh (Vrančić, Dubrovčanin). Budući da je potencijalnih posebnih tema mnogo, ovdje sugeriram neke zajedničke ili opće teme hrvatske renansne filozofije kao poticaj za razmišljanje:

1. Odnos platonizma i aristotelizma, 2. Reformacija i protureformacija, 3. Filozofija, religija i teologija, 4. Renesansni humanizam i dr.

pozdrav svima

Zvonimir Čuljak

Objavljeno: 15. 3. 2020. u 18:00
Zvonimir Čuljak

Sukladno službenim obavijestima, nastava na predmetu Povijest hrvatske filozofije od 16. ožujka odvijat će se online odnosno putem sustava za e-učenje Merlin. Trenutačno se na poslužitelju nalazi prezentacija uvodnog predavanja u okviru predmeta te je otvoren Forum, odnosno platforma za asinkrono komuniciranje o sadržajima predmeta. U toku sutrašnjeg dana bit će postavljene i prezentacije prošle kao i sljedeće teme predavanja. Nastava će se održavati online barem do 27. ožujka. U slučaju duljeg izvođenja nastave online, ona će se po potrebi proširiti i nekim sinkronim oblicima (npr. chat) u terminima predviđenima rasporedom nastave. 

Nastavni materijal će i dalje paralelno biti postavljan na repozitorij. Studenti su pritom obvezni pratiti izmjene i novosti unutar Merlina te po potrebi aktivno sudjelovati. Studenti su obvezni u terminu predviđenom za njihova izlaganja postaviti prezentacije odnosno pisane eseje u sustav ili poslati meni na postavljanje. Svi studenti upisani na predmet automatski su upisani i u sustav Merlin. U slučaju poteškoća studenti se trebaju javiti nastavniku i/ili nadležnom administratoru sustava. 

Zvonimir Čuljak

Objavljeno: 23. 3. 2020. u 13:35
Zvonimir Čuljak

Mole se studenti koji to još nisu učinili da jave svoj odabir još neodabranih tema s popisa za PP ili esej. Potrebno je odabrati barem jednu od tema. Odabir više od jedne teme za seminarsku prezentaciju razmjerno umanjuje ispitnu obvezu. Imajući u vidu otežanu situaciju zbog epidemije, postoji mogućnost da se cjelokupna ispitna obveza na ovom predmetu izvrši putem odgovarajućih prezentacija ili eseja. Poželjno je da prezentacije budu zgotovljene i prezentirane sudionicima kolegija u sustavu Merlin tijekom nastavnog dana (ponedjeljka), uz mogućnost asinkrone rasprave putem foruma koji će se otvoriti za svaku od tema ponaosob.

U toku današnjeg dana bit će postavljena i prezentacija za sljedeću temu u okviru renesansne filozofije: Matija Vlačić Ilirik

Zvonimir Čuljak

Objavljeno: 1. 3. 2020. u 09:34
Uređeno: 1. 3. 2020. u 09:34
Zvonimir Čuljak

Umjesto u dvorani Dubrovnik, nastava na izbornom predmetu Povijest hrvatske filozofije izvodit će se u dvorani Pula

Zvonimir Čuljak

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS