Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Postanje hrvatskoga jezika
Šifra: 201520
ECTS: 3.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Georg Holzer
Izvođači: Karolina Vrban Zrinski - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski :

    petkom od 13 do 14 sati (uz prethodni dogovor na e-adresu)

    Lokacija: zgrada Knjižnice, S1
Obavijesti
Objavljeno: jučer u 06:56
Petar Ušković Croata

Poštovane kolegice i kolege,

termini nastave iz kolegija Postanje hrvatskoga jezika prof. dr. sc. Georga Holzera bit će dogovoreni naknadno o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni. Profesor će, kao i pošle akademske godine, održati predavanja putem neke od platformi za nastavu na daljinu.

P. Ušković Croata

Objavljeno: 22. 6. 2020. u 22:04
Petar Ušković Croata

Poštovane kolegice i kolege,

za one koji nisu položili usmeni održat će se pismeni ispit na Fakultetu 29. lipnja u 12:00 sati u terminu ispita asistenta Uškovića Croate. Svi koji su prijavili rokove 8. ili 26. lipnja te trebaju ništa dodatno prijavljivati niti odjavljivati nego će im taj rok biti otvoren i na taj rok će im biti upisana ocjena.

 

Objavljeno: 12. 6. 2020. u 13:19
Petar Ušković Croata

Poštovane kolegice i kolege,

usmeni ispit iz kolegija Postanje hrvatskoga jezika održat će se 19. lipnja od 10 sati. Potrebno je u studomatu prijavliti sljedeći ponuđeni rok. Dva dana prije ispita bit ćete obaviješteni o vašem terminu ispita (predviđeno je 20 minuta po studentu) i u predviđeno vrijeme trebate biti dostupni na Skype aplikaciji s uključenom kamerom i mikrofonom. 

Nakon položenoga ispita ocjena će isti dan biti upisana u ISVU, a na potpis i upis ocjene u indeks treba se javiti doc. dr. sc. Karolini Vrban Zrinski u terminima koji su dostupni u prethodnoj obavijesti.

Objavljeno: 1. 6. 2020. u 11:45
Petar Ušković Croata

Poštovane kolegice i kolege,

obavještavam vas da će Vam potpise i ocjene iz kolegija Postanje hrvatskoga jezika upisivati doc. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski u sljedećim terminima: 19. lipnja, 26. lipnja, 17. srpnja, 4. rujna i 11. rujna u 13 sati. Nije potrebno dolaziti samo po potpis, nego ćete ga dobiti kod upisa ocjene nakon što položite ispit. 

Objavljeno: 11. 5. 2020. u 13:19
Uređeno: 11. 5. 2020. u 13:20
Petar Ušković Croata

Poštovane kolegice i kolege,

izv. prof. dr. sc. Holzer održat će dva predavanja putem aplikacije Skype, 22. svibnja 14:00-15:30 sati i 26. svibnja 11:00-12:30 sati. Na repozitoriju su dostupna skripta kako bi se mogli pripremiti za predavanje i pripremiti pitanja za Profesora. Ista će skripta, uz literaturu navedenu u silabu, biti studentima potrebna za polaganje ispita iz kolegija.

Kako bi prisustvovali predavanju studenti najprije trebaju pronaći na aplikaciji Skype profil asistenta Petra Uškovića Croate (ime i prezime) koji će ih potom dodati u virtualnu grupu Postanje hrvatskoga jezika.

Ispit iz kolegija bit će usmeni preko aplikacije Skype a ocjene u indekse studenata upisivat će doc. dr. Karolina Vrban Zrinski, na temelju obavijesti koje su ocjene upisane u ISVU.

Za sva eventualna pitanja potrebno je obratiti se kolegi Uškoviću Croati na puskovic@hrstud.hr.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS