Psihologija obrazovanja
Šifra: 53870
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Andreja Brajša-Žganec
Izvođači: Ivana Hanzec Marković - Seminar
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Osnovni cilj kolegija jest upoznati studente sa spoznajama o individualnim karakteristikama učenika koje mogu utjecati na njegovo školsko postignuće, teorijama i pristupima učenju i poučavanju, teorijama motivacije i motivaciji u učenju, poželjnim osobinama i karakteristikama učitelja, te načinima stvaranja poticajne okoline za učenje i poučavanje u školskom i obrazovnom kontekstu. Kroz kolegij studenti će se upoznati s različitim teorijama, pristupima i metodama u području psihologije obrazovanja te će se osposobiti za primjenu istih u obrazovno-odgojnom radu.
Literatura:
  1. Vizek Vidović, V., Rijavec, M., Vlahović Štetić, V., Miljković, D.; Psihologija obrazovanja; IEP (2014)
  2. Vlahović-Štetić, V.; Daroviti učenici: teorijski pristup i primjena u školi; Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (2005)
  3. Zarevski, P.; Učitelji za učitelje - primjeri provedbe načela aktivne/efikasne škole; IEP + UNICEF (2000)
2. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
Obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS