Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 17. 3. 2020. u 14:10
Uređeno: 17. 3. 2020. u 14:10
Dario Pavić

Poštovani svi,

Na sustavu Office 365, u programu Teams, napravio sam grupu za naš kolegij, postavio linkove na video uratke i datoteke za vježbe. Dakle, logirate se na https://www.office.com/ pomoću imena i lozinke za hrstud mail. Izaberete aplikaciju Teams, te nakon toga grupu Primjena statističkih programa. Pod "Objave" nalaze se linkovi na video predavanje i rješenja vježbi, a pod "Datoteke" pa "Class materials" je datoteka za vježbu, sama vježba i objašnjenje. Imajte na umu da Vam za praćenje predavanja treba datoteka Vježba 1.sav  koja je već postavljena na intranetu kolegija na stranicama Hrvatskih studija.

U Teamsima možemo chatati, dopisivati se, postavljati datoteke, imati skupne konferencijske pozive, svašta nešto. Možete i skinuti desktop aplikaciju Teams i instalirati je na računalo, pa ne morati svaki put iči na stranicu Office.com. Ista aplikacija postoji i za iPhone i Android telefone, pa možete i tako postavljati pitanja i slično.

Sorry zbog loše kvalitete zvuka na videima, sorry na zbunjenosti u predavanju (prvi put to radim virtualno), sorry što mi je zvonio mob za vrijeme predavanja.

Nek mi neko javi kako sve funkcionira.

Pozdrav,

Dario 

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 12:34
Dario Pavić

Poštovani kolegice i kolege,

kao što ste vjerojatno saznali, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, nastava će se održavati putem sustava za e-učenje. Za naš kolegij je to ponešto problematično jer službeni pristup SPSS-u postoji samo u računanoj učionici na FHS-u. Stoga Vas molim da mi do sutra ujutro javite tko sve od Vas posjeduje SPSS na vlastitom računalu. Naravno, ne mogu tražiti od Vas da instalrate ilegalne kopije, ali ako nekako možete doći do instalacije bilo bi dobro.

Inače, sutra ću postaviti nastavne materijale o sljedećoj nastavnoj jedinici. Budući da svi imate pristup paketu Office 365 (preko weba, gdje Vam dolaze hrstud mailovi), nastavu možemo organizirati tim putem. Možemo u programu Teams stvoriti tim gdje možemo postavljati materijale, chatati, pa čak  održavati video i audio konferencijske pozive. Korištenje je vrlo jednostavno i dobit ćete sve upute kako koristiti sustav. U svakom slučaju, riješit ćemo ovu situaciju i nećete biti zakinuti za dobiveno znanje. 

Nadam ste da ste svi dobro i zdravo. Ja sam bio u inozemstvu pa sam od jučer u samoizolaciji.

Srdačno,

Dario

Objavljeno: 9. 3. 2020. u 19:59
Dario Pavić

Poštovani svi,

kao i što sam najavio, odgađa se nastava u utorak i srijedu, 10.i 11. ožujka. Vidimo se sljedeći tjedan. Do tada, pogledajte mali tutorial o bušenim karticama:

https://craftofcoding.wordpress.com/2017/01/28/read-your-own-punch-cards/

Srdačno,

Dario

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS