Praktične vježbe predmetne metodike [Filozofija]
Šifra: 144734
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Marjan Ninčević
Izvođači: Marjan Ninčević - Metodičke vježbe
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Metodičke vježbe 30
Seminar 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Temeljni je cilj predmeta praktično osposobiti studente za rad u srednjim školama. Očekuje se da studenti praktično primijene, održavajući samostalno nastavne sate, znanja stečena iz Pedagogije, Didaktike i Metodike (nastave filozofije). Cilj je da studenti ovladaju osnovnim nastavnim metodama i oblicima koristeći pri tome suvremene medije te da u što većoj mjeri primjenjuju kao nastavni oblik samostalan rad učenika kroz osmišljavanje kreativnih radionica.
Literatura:
  1. Nastavni plan i program iz filozofije;
  2. Ispitni katalog iz filozofije i Ispitni katalog iz etike;
  3. Katalog odobrenih udžbenika za određenu školsku godinu;
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni smjer - Nastavnički
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Marjan Ninčević :

    Srijedom od 13 do 14 sati, soba br. 106

    Lokacija: 106
Obavijesti
Objavljeno: 3. 10. 2019. u 17:26
Uređeno: 3. 10. 2019. u 17:27
Marjan Ninčević

Poštovane kolegice i kolege,

Dobro došli na kolegij Praktične vježbe predmetne metodike - filozofija.

Nastava iz ovog kolegija održava se četvrtkom od 11:10 sati u dvorani Slavnoski Brod. Sljedeći put ćete dobiti konkretne zadatke pa vas molim da svi dođete na predavanje.

Kolegij trebate upisati i preko sustava za e-učenje Merlin, šifra je: prakticne2019 

Rok upisa preko Merlina je 9. listopada 2019.

Želim vam uspješan početak nove akademske godine!

M. Ninčević

Objavljeno: 20. 10. 2015. u 14:10
Bruno Pušić

22.10. nastava će početi u 9:00.

Objavljeno: 6. 10. 2015. u 10:28
Bruno Pušić

Nastava iz kolegija Praktične vježbe predmetne metodike [Filozofija] početi će 15.10. u 9:35. Na prvom predavanju dogovoriti ćemo se i za termine održavanja nastave ukoliko većini studenata trenutni termin neće odgovarati.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS