Info
Ovaj predmet nije moguće upisati.
Obavijesti
Objavljeno: 26. 5. 2020. u 23:36
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovanim kolegicama i kolegama na kolegiju Srednjovjekovni latinski natpisi preporučuje se da završavaju svoje obveze. Uzet ću u obzir sve odrađene zadaće kao ispit. Zadatke trebaju predati do roka na koji prijave ispit.

Objavljeno: 25. 5. 2020. u 09:50
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

danas studentima kolegija šaljem naslove tema da ih obrade u manjim sintetskim esejima od barem dvije stranice teksta, Studenti koji do kraja semestra ili do prijavljenoga ispitnoga roka obave sve zadane obveze imaju položen ispit. 

Teme iz srednjovjekovne epigrafije su: Ranosrednjovjekovni natpisi iz Splita, ranosrednjovjekovni natpisi iz Zadra, Vladarski natpisi, Epitafi.

Isto tako molim studente da na svoj uradak obavezno napišu svoje ime.

Objavljeno: 6. 5. 2020. u 10:35
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

ovotjedni zadatak jest pregledati prezentacije pripremiti se za drugi kolokvij iz poslanoga gradiva. Tko je svoje do sada izvršio riješio je prvi kolokvij. Preostali neka rješavaju obveze polako i neka se spremaju za ispit..

Objavljeno: 29. 4. 2020. u 10:23
Uređeno: 29. 4. 2020. u 10:23
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

za kolegij Srednjovjekovni latinski natpisi šaljem vam prezentaciju napravljenu po članku Ive Petriciolija u Diadori 2. Potrebno je članak pronaći na hrčku i kratko notirati (prikazati). Molim studente da se uključe u nastavu jer obavljene obaveze su nadomjestak za ispit. 

 

Objavljeno: 23. 4. 2020. u 21:31
Uređeno: 23. 4. 2020. u 21:32
Mirjana Matijević-Sokol

 Studenti za ovotjedni zadatak trebaju pročitati i prikazati članak/poglavlje Epitafi srednjega vijeka (str. 279-290) u knjizi Studia medievalia selecta.

Objavljeno: 15. 4. 2020. u 18:13
Mirjana Matijević-Sokol

Studenti kolegija Srednjovjekovni latinski natpisi trebaju do sljedećega termina pronaći literaturu o splitskim sarkofazima te poslati bar pet bibliografskih jedinica gdje se oni obrađuju krenuvši od članaka Željka Rapanića i Vedrane Delonge.

P. Ušković Croata

Objavljeno: 28. 3. 2020. u 17:01
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege,

prema naputku prof dr. sc. Matijević Sokol iz navedenih je tema  potrebno napisati esej o svojim pitanjima i promišljanjima na kartici teksta i poslati ga na e-poštu profesorice: mmatijev1@hrstud.hr. Profesorica će se uskoro javiti studentima.

P. Ušković Croata

Objavljeno: 16. 3. 2020. u 23:08
Mirjana Matijević-Sokol

Poštovane kolegice i kolege studenti,

obaviještavam vas da će prof. dr. sc. Mirjana Matijević Sokol sve nastavne materijale stavljati na repozitorij kolegija (na lijevoj margini) kako biste mogli pratiti nastavu. Za sve upite profesorici se možete obratiti na službenu e-adresu.

P. Ušković Croata

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS