Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Srednji vijek i renesansa
Šifra: 214826
ECTS: 4.0
Nositelji: prof. dr. sc. Erna Banić-Pajnić
doc. dr. sc. Željka Metesi Deronjić
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Seminar 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Literatura:
3. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Filozofija i kultura
Termini konzultacija:
Obavijesti
Objavljeno: 19. 2. 2021. u 00:44
Željka Metesi Deronjić

Dragi studenti,

ako nekome još treba potpis neka dođe u moj kabinet sljedeći tjedan u srijedu. Bit ću tamo od 10 do 12 sati.

Lijep pozdrav,

Željka

Objavljeno: 9. 12. 2020. u 00:04
Željka Metesi Deronjić

Dragi studenti,

svoje radove (osvrte) na pitanja iz predavanja ne morate poslati isti dan. Možete ih poslati do kraja tjedna. Pozdrav.

Objavljeno: 7. 12. 2020. u 01:23
Željka Metesi Deronjić

Dragi studenti,

nažalost, prešli smo na online nastavu. To znači da prelazimo na novi plan izvođenja nastave o kojem sam vam već govorila. Seminare više ne morate pisati, već ćete mi svi (čak i oni koji su održali seminare) na tjednoj bazi slati do karticu teksta u kojem ćete obraditi jedno pitanje (po vlastitom odabiru) koje vam profesorica Erna Banić-Pajnić šalje u sklopu svojih predavanja. Želim vam ugodan rad.

Lijep pozdrav,

Željka Metesi Deronjić

Objavljeno: 24. 11. 2020. u 08:34
Željka Metesi Deronjić

Profesorica Metesi Deronjić neće sutra održati seminar iz kolegija Srednji vijek i renesansa zbog bolesti. Studenti će naknadno biti obaviješteni o terminu nadoknade. 

Objavljeno: 22. 10. 2020. u 19:20
Željka Metesi Deronjić

Dragi studenti,

u repozitoriju možete pronaći ažurirani raspored održavanja seminarskih radova, popis grupa i literaturu za ispit. Molim studente koji još nisu odabrali seminarsku temu da (bez obzira na to u kojoj su grupi) dođu sljedeći tjedan na dogovor.

Seminarski rad je uvjet za potpis.

Lijep pozdrav,

Željka Metesi Deronjić

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS