Uvod u znanstvenoistraživački rad
Šifra: 37789
ECTS: 3.0
Nositelji: doc. dr. sc. Jelena Maričić
Izvođači: Lea Andreis, mag. psych. - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Upoznavanje studenata s osnovama znanstveno-istraživačkog rada, razvijanje kritičkog mišljenja i osposobljavanje za praćenje znanstvene literature. Kroz nastavu će studenti upoznati osnove znanstvenog načina razmišljanja, elemente od kojih se sastoji znanstveno istraživanje i temeljne metode što se koriste u društvenim znanostima. Studenti će se također okvirno upoznati s načinom uobličavanja znanstvenog rada i etičkim načelima u znanstveno istraživačkom radu.
Literatura:
 1. Milas, G.; Istraživačke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima; Naklada Slap (2009)
 2. Hrvatska psihološka komora (2004). Kodeks etike psihološke djelatnosti. Zagreb: Skupština HPK.;
 3. Pravilnik o znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama, NN 118/09. www.nn.hr; www.azvo.hr;
1. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Psihologija
Termini konzultacija:
 • doc. dr. sc. Jelena Maričić:

   

   utorkom od 16.00 do 17.00 h

  Lokacija:
 • Lea Andreis, mag. psych.:

  srijeda, 14.30 - 15.30

  Lokacija: 207
Obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS