Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr

Aktualni svezak 22

LUCIUS
Zbornik radova Društva studenata povijesti Hrvatskih studija "Ivan Lučić - Lucius"

​Izdavač
Društvo studenata povijesti "Ivan Lučić - Lucius"

Nakladnik
Sveučilište u Zagrebu
Hrvatski studiji
Borongajska cesta 83d, HR-10000 Zagreb
www.hrstud.unizg.hr

Za nakladnika
izv. prof. dr. sc. Mario Grčević,
pročelnik Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

​Uredništvo
Ante Bećir & Petra Vručina

Članci (12)
Prikazi (11)
Osvrti (4)
Izvještaji (7)
Intervju (1)

Časopis izlazi jednom godišnje na hrvatskom jeziku.

ISSN: 1333-6185 (tisak)
ISSN: 2459-5438 (online)
UDK: 93/94 378

Zbornik radova odnosno časopis pokrenut je 2002. godine te je kao takav prvi časopis u Hrvatskoj. Glavni cilj je prikupljanje i sistematiziranje studentskih radove povijesne tematike u jednoj serijskoj publikaciji i tako studentima povijesti omogući objavljivanje rezultata njihovih istraživanja. Uređivačka koncepcija časopisa slijedi tendenciju objavljivanja zaista uspješnih studentskih radova, što znači radova nagrađenih Rektorovom nagradom, uspješnih diplomskih radova te seminarskih radova studenata povijesti. Važno je naglasiti da vrijednost nekog teksta za objavljivanje u časopisu ne određuju studenti već se ta odluka prepušta profesorima i znanstvenicima. Svi radovi nagrađeni Rektorovom nagradom se objavljuju jer ta nagrada sama po sebi ima određenu težinu, diplomski radovi se objavljuju uz suglasnost profesora mentora i članova komisije koja je sudjelovala pri obrani diplomskoga rada, dok seminarski radovi prolaze recenziju barem dva profesora koja su specijalizirala područje kojim se rad bavi. Glavni urednik i uredništvo mijenjaju se svakim novim vodstvom.

Svoje radove možete slati Uredništvu na mail dsp.lucius@gmail.com sukladno Natječaju za objavu radova objavljenome na Facebook stranicama Društva. Upute za izradu radova nalaze se na kraju svakoga aktualnoga broja. 

Prethodno objavljene brojeve možete pogledati ovdje.
 


Repozitorij

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS