HRVATSKA STUDENTSKA VIRTUALNA MREŽA

Jeste li zainteresirani naučiti novi jezik ili unaprijediti poznavanje hrvatskog, engleskog, španjolskog ili njemačkog jezika?

Studentska virtualna mreža je studentski program učenja jezika i kulture namijenjen studentima  iz inozemstva koji        pohađaju hrvatski jezik i studentima u Hrvatskoj i BiH koji pohađaju engleski, njemački ili španjolski jezik kako bi usavršili jezične i komunikacijske vještine, te bolje upoznali kulturu zemlje čiji jezik uče. Trenutno se u okviru projekta povezuju   studenti širom svijeta koji uče hrvatski jezik sa studentima engleskog, njemačkog i španjolskog jezika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kako virtualna studentska mreža radi?

U prvom koraku povezujete se sa studentom (tandem partnerom) koji želi naučiti vaš materinji jezik, a vi želite naučiti njegov. Sastajete se putem Skypea  jednom tjedno u dogovoreno vrijeme kako biste međusobno unaprijedili jezične vještine tako da trideset minuta govorite hrvatski jezik, a ostalih trideset minuta drugi strani jezik.

Za studente koji trenutno pohađaju tečaj učenja stranog jezika:

Polaznici ovoga programa ili slijede skup zadataka i aktivnosti koji se temelje na lekcijama tečaja ili mogu samostalno strukturirati svoje učenje s partnerom u skladu sa svojim potrebama.

Za ljude koji formalno ne uče strani jezik, ali ga žele učiti ili unaprijediti svoje jezične vještine u udobnosti svoga doma i opuštenoj atmosferi s partnerom za učenje jezika:

Omogućit će im se svi materijali i rječnik za pomoć u učenju jezika i konverzaciji o raznim temama u svakoj lekciji tečaja. Razni materijali, rječnici, online forumi i kvizovi bit će dostupni putem online platforme „Virtualna studentska mreža“ kojoj ćete kao polaznici programa moći pristupiti. Također, putem foruma moći ćete upoznati i druge polaznike ovog programa.

Studentska virtualna mreža vam osigurava sve materijale i pomoć.
Sudjelovanje je besplatno
a jedino što je potrebno je vaš pozitivan stav, želja za učenjem i stjecanjem novih iskustava.

Sveučilišta u projektu:
Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu
Sveučilište u Mostaru, BIH
Sveučilište Southern Queensland, Australia (savjetnik)

Prijava za sudjelovanje / kontakt osoba za prijavu: Natasha Levak na: nlevak@hrstud.hr    
                                                                                 Maria Florencia Luchetti - mluchetti@hrstud.hr (spanjolski jezik)

Reklama na engleskom jeziku:

Obrazac za prijavu na engleskom jeziku:

Reklama na hrvatskom jeziku:

Obrazac za prijavu na hrvatskom jeziku:

Reklama na španjolskom jeziku:

Obrazac za prijavu na španjolskom jeziku:

Reklama na njemačkom jeziku:

 


Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS