Objavljeno: 8. 4. 2019. u 16:08
Josip Papak
12. travnja održava se Dan otvorenih...

U petak 12. travnja 2019. od 12 do 15.30 sati održat će se Dan otvorenih vrata Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na kojem će maturanti i svi zainteresirani iz prve ruke imati priliku upoznati se sa studijskim programima i mogućnostima studiranja koje se nude na Hrvatskim studijima, kako bi doznali što ih očekuje na kojem studiju, kakve karijerne prilike nudi i zašto ga odabrati.

Na Hrvatskim studijima moguće je upisati jednopredmetni studij: komunikologije, kroatologije, povijesti, sociologije ili psihologije te kombinaciju  dvaju studija (dvopredmetno): demografije i hrvatskoga iseljeništva, filozofije i kulture, latinskoga jezika, komunikologije, kroatologije, povijesti ili sociologije.

Program će se odvijati u prostorijama glavne zgrade i knjižnice Hrvatskih studija, a započet će uvodnim predavanjem koje će se održavati u dvorani Gospić od 12.00 do 13.15.

U uvodnom dijelu svi posjetitelji imat će priliku čuti o samoj instituciji, njezinoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, ali i upoznati se s radom i uslugama Savjetovališta Hrvatskih studija. Budućim kolegama predstavit će se i sadašnji studenti kroz približavanje studentskoga djelovanja u vidu prikaza aktivnosti Studentskoga zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima, a predstavit će se i športski program te studentska športska natjecanja na kojima mogu sudjelovati studenti Hrvatskih studija. Uvodni dio zaključit će student Mario Guberina izvedbom dvaju glazbenih točaka.

Po završetku uvodnoga dijela održavat će se predstavljanje svih devet odsjeka i studijskih programa na Hrvatskim studijima. Od 13.15 do 14.15h u dvoranama Gospić, Čakovec i Dubrovnik paralelno će se u trajanju od po dvadeset minuta predstavljati odsjeci po predviđenom rasporedu, tako da će svi zainteresirani imati priliku upoznati se sa studijskim programima koji su predmet njihova interesa. Svaki odsjek predstavljat će po jedan profesor koji će zainteresiranima približiti studijski program, a iskustva studiranja iz prve će ruke prenijeti kolege studenti.

U dvorani Gospić redom će se predstavljati odsjeci za kroatologiju, filozofiju i komunikologiju; u dvorani Čakovec odsjeci za povijest, sociologiju i hrvatski latinitet. U dvorani Dubrovnik predstavit će se Odsjek za psihologiju, Odsjek za edukacijske znanosti i naobrazbu nastavnika te novi odsjek na Hrvatskim studijima, Odsjek za demografiju i hrvatsko iseljeništvo.

Po predstavljanju studijskih programa, za sve je sudionike predviđeno razgledavanje i upoznavanje s građom knjižnice Hrvatskih studija, nakon čega će imati priliku družiti se s alumnima Hrvatskih studija i upoznati se s njihovim iskustvima.

Program Dana otvorenih vrata završit će zakuskom i razgledavanjem studentskoga restorana Kampusa Borongaj.

 

Više informacija o programu Dana otvorenih vrata možete pronaći ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS