Objavljeno: 17. 6. 2019. u 11:56
Josip Papak

Hrvatski studiji izabrali su 31. svibnja 2019. šest studentskih radova za Rektorovu nagradu. Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 161 rad za Rektorovu nagradu u pet kategorija.

Među dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./2019. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici nalazi se 17 studenata Hrvatskih studija:

Marino Erceg za rad „Proizvodnja zločina humorom: političke karikature satiričkoga tjednika Kerempuh u pripremi i prezentaciji sudskoga procesa zagrebačkomu nadbiskupu Alojziju Stepincu (1945.–1946.)“

Stela Fumić za rad „Ocjene kao faktor uspostave društvenih odnosa učenika osnovnih škola na primjeru osnovnih škola Grada Zagreba“

Tomislav Kardum za rad „Ideološki pogledi Milana Šufflaya“

Valentina Pavlović i Marijan Vinogradac za rad „Koliko nam je važna sigurnost u društvu rizika? – Osobna i društvena sigurnost kao vrijednost u Jugoistočnoj Europi“

Vlatko Smiljanić za rad „Odgojno-obrazovna kultura u Hrvatskoj tijekom Drugoga svjetskoga rata u svjetlu dokumenata sukobljenih strana“

Lana Maravić iz tima „Konferencija Ostani u Hrvatskoj“

Daniel Milošević, Anamarija Karin, Eliza Fabris, Tena Mijić, Paula Antunović, Karla Milat-Panža, Helena Matković, Lucija Matanović, Izidora Vrebac i Irma Gračić iz tima „Projekt Pogled u sebe – promicanje mentalnoga zdravlja mladih“.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 3. srpnja 2019. u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6. Prigodom svečane podjele nagrada bit će organizirana i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, pa će nagrađeni studenti pripremiti, dostaviti i izložiti postere svojih radova. Izložba postera nagrađenih radova bit će otvorena od 3. do 10. srpnja 2019. na Ekonomskom fakultetu.

Iskrene čestitke dobitnicima!

 

doc. dr. sc. Lovorka Brajković                           

predsjednica Povjerenstva Hrvatskih studija za Rektorovu nagradu

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS