Objavljeno: 26. 11. 2018. u 21:56
Administrator

Dan Hrvatskih studija 2018. medijski je popraćen u više sredstava društvenoga priopćavanja. Od elektroničkih medija izdvaja se 25-minutna televizijska emisija Sveučilišni Zagreb, prikazana 19. studenoga 2018. na televiziji Z1, a od tiskanih reportaža u hrvatskim sveučilišnim novinama Universitas, broj 109, od 26. studenoga 2018., str. 11. Pročelnikov govor na svečanoj sjednici Znanstveno-nastavnoga vijeća Hrvatskih studija može se pročitati ovdje, a rektorov ovdje. Fotogalerija s toga događaja dostupna je ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS