Objavljeno: 16. 5. 2014. u 08:47
Danijela Vnučec Grdović
Online Chat: Erasmus+ in the world

Jeste li znali da će se, uz četiri milijuna stipendija tijekom sljedećih sedam godina za razmjene unutar EU-a i pridruženih zemalja (Island, Lihtenštajn, Norveška, Makedonija i Turska) u okviru programa Erasmus+ financirati i 135 000 stipendija za kratkoročno studiranje ili podučavanje u zemljama diljem svijeta?

 

Tko se može prijaviti i kako? Upravo će to biti tema razgovora koji će se održati 21. svibnja u 11 sati na Facebook-stranici programa Erasmus+. Stručnjaci iz Komisije odgovarat će na vaša pitanja o stipendijama, studijskim programima, projektima izgradnje kapaciteta i drugim područjima koja će se moći financirati u okviru globalne komponente programa Erasmus+. Pitanja je moguće postavljati i unaprijed putem Twittera i Facebooka pomoću oznake ‪#‎ErasmusPlusChat‬.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS