Objavljeno: 19. 1. 2016. u 09:21
Danijela Vnučec Grdović

Pozivaju se studenti iz svih akademskih disciplina na za sudjelovanje na 5. ASEM rektorskoj konferenciji i studentskom forumu na temu “Employability: Asia and Europe Prepare the New Generation” koja će se održati u Pragu od 4. do 8. travnja 2016. g. u organizaciji ASEF-a (Asia-Europe Foundation) uz partnerstvo, između ostalih, Karlovog sveučilišta u Pragu te Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrazovanja, mladih i sporta Republike Češke.

Organizatori će pokriti troškove smještaja i obroka za odabrane sudionike te im subvencionirati troškove putovanja. Rok za prijavu je 22. siječnja 2016. g.

Više o samom događanju pročitajte ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS