Objavljeno: 12. 9. 2016. u 11:37
Danijela Vnučec Grdović
Poziv za prijavu na ciklusu treninga...

Cross over je projekt nacionalnih agencija za provedbu strateških partnerstava unutar Ključne aktivnosti 2 u okviru Erasmus+ programa (područje mladih).

Jedan od ciljeva Erasmus+ programa, a osobito strateških partnerstava, jest  razvijanje osnovnih i transverzalnih vještina mladih osoba  na svim područjima obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Jednako važan cilj jest i povezivanje organizacija iz različitih područja obrazovanja, osposobljavanja i mladih koje će  svojim iskustvom, profilom te znanjem pridonijeti razvoju, prijenosu i implementaciji inovativnih praksi.
 
Cilj Cross over projekta je kroz ciklus treninga podići kvalitetu projektnih prijava i projekata koji će potaknuti razvoj transnacionalnih partnerstava između organizacija različitog profila i iz različitih sektora, odnosno između organizacija iz područja mladih, organizacija iz poslovnog sektora i formalnog obrazovanja, javnih tijela te ostalih područja.
 
Krajnji je cilj stvaranje dugoročne suradnje među organizacijama i stvaranje kvalitetnih partnerstava i projektnih ideja koje će rezultatima svoje suradnje, kroz projekt prijavljen na jednom od sljedećih rokova Erasmus+ programa, pozitivno utjecati na mlade i organizacije/ustanove koje su svojim djelovanjem usmjerene na područje mladih.

 

Cijeli poziv pogledajte ovdje

Rok za prijavu je 29.09.2016.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS