Objavljeno: 2. 11. 2017. u 13:44
Danijela Vnučec Grdović

Podsjećamo one koji još nisu stigli da se prijave za sudjelovanje na stručnom seminaru naziva ‎„Internationalization & Quality“‎ koji će biti održan u srijedu,

8. studenoga 2017. godine od 10 do 15h u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička ulica 18, Zagreb.

 

Stručni seminar je namijenjen vodstvu visokih učilišta, nastavnicima, predstavnicima studenata te drugim zaposlenicima hrvatskih visokih učilišta, ministarstava i agencija u području visokog obrazovanja.

Značaj stručnog seminara je u tome što će problematizirati utjecaj internacionalizacije na unapređivanje kvalitete visokog obrazovanja. Seminar se sastoji od niza interaktivnih panela i diskusija u kojima će se analizirati politika internacionalizacije i osiguravanja kvalitete na hrvatskim visokim učilištima. Potpredsjednik i profesor uglednog američkog Duke University, Larry Moneta,  zatim Ed Simpson sa University of Georgia te Stephen Money (U.S. Department of State) predstavit će američke primjere dobre prakse u razvoju spomenutih politika. Istaknuti hrvatski profesori i bivši stipendisti prestižnog programa Fulbright, Tamara Perišin, Danijela Dolenec, Adrijan Barić i dr., govorit će o vlastitim iskustvima rada na unapređivanju internacionalizacije i kvalitete nastave te istraživanja na svojim fakultetima. Radni jezik seminara je engleski.

Seminar se održava kao jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja 25. godišnjice provedbe Fulbright programa u Hrvatskoj - fulBRIGHT.future.25. Organizatori događanja su Veleposlanstvo SAD-a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, a koordinator događanja je Institut za razvoj obrazovanja.

Pozivnica u prilogu sadrži link na online registraciju, kao i program s rasporedom tema i sesija stručnog seminara. Sudjelovanje na događanju je besplatno uz obaveznu online registraciju zbog ograničenog broja mjesta.

Veselimo se vašem dolasku i aktivnom sudjelovanju na seminaru.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS