Objavljeno: 22. 11. 2017. u 15:01
Danijela Vnučec Grdović

Prosljeđujemo ponudu koju smo zaprimili od Tecnológico de Monterrey Campus Querétaro, Meksiko za sudjelovanje na Global Faculty Week 2018 koji će se održati od 25. veljače do 3. ožujka 2018.

Tecnológico de Monterrey pokriva trošak smještaja, prijevoza s/na aerodrom, lokalnog prijevoza i prehrane.

Detaljne informacije o programu su dostupne na http://queretaro.itesm.mx/facultymobility/global-faculty/ i u privitku.

Prijave se zaprimaju do 27. studenoga na scoronabr@itesm.mx. Molimo nastavnike koji će se prijaviti na ovaj program da u kopiji svoju prijavu pošalju i na rhranjec@unizg.hr.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS